Pridať recept

Kiwi torta

ingrediencie

2 ks
vajce
160 g
práškový cukor
160 g
maslo
100 ml
kyslá smotana
štipiek
soľ
160 g
hrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
trochu
citrónová kôra
1 téglik
marhuľový džem
4 ks
kiwi
1 balíček
číra želatína
250 ml
šľahačka na ozdobenie

Krém

200 ml
mlieko
2 balíčky
vanilkový cukor
30 g
Zlatý klas
100 g
maslo
1 hrsť
mleté orechy

postup

1.
Bielky vymiešame s práškovým cukrom na tuhý sneh. Maslo pokrájame na kocky a zmiešame ho so žĺtkami a kyslou smotanou. Pridáme múku rozmiešanú so soľou, kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Zľahka do cesta vmiešame tuhý sneh a cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho marhuľovým džemom a necháme úplne vychladnúť. V mlieku si zatiaľ rozmiešame vanilkový cukor, zlatý klas a uvaríme hustejšiu kašu. Necháme ju vychladnúť a potom do nej vmiešame na kocky nakrájané maslo. Vymiešame hladký krém, ktorý natrieme na pripravený korpus. Tortu vložíme do chladničky, aby poriadne stuhla.
3.
Kiwi ošúpeme, nakrájame na kolieska, rozložíme na tortu a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Smotanu na šľahanie vymiešame, natrieme ňou boky torty a ozdobíme aj vrch. Boky torty ešte obsypeme mletými orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať