Broskyňová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
120
g
práškový cukor
140
g
hladká múka
3
PL
horúca voda
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
olej
1
konzerva
broskyňa
250
ml
smotana na šľahanie
1
téglik
marhuľový džem
Plnka
600
ml
mlieko
1,5
balíčky
vanilkový puding
300
g
maslo
250
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
Na ozdobu
100
g
ovocie
50
g
čokoláda
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na hladkú penu. Postupne po troške prilievame horúcu vodu a šľaháme, až kým pena nebude hustá. Nakoniec pridáme hladkú múku zmiešanú s prášok do pečiva a zľahka vmiešame olej. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, rozkrojíme ho na dve časti a jednu z nich pokvapkáme kompótovou šťavou, natrieme broskyňovým džemom. Vanilkový pudingový prášok rozmiešame v troche mlieka, vlejeme ho do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Na kocky nakrájané maslo zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom na krém. Pomaly doň vmiešame uvarený puding.
3.
Korpus natrieme polovicou krému, poukladáme naň broskyne, natrieme zvyšným krémom a druhý plát poriadne pritlačíme. Šľahačku si vymiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom. Natrieme ňou celú tortu, ozdobíme ju hoblinkami čokolády a nakrájaným ovocím.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.