Pridať recept

Tyčinky

ingrediencie

50 g
droždie
1 KL
soľ
500 g
pšeničná múka
1/5 liter
voda
6 PL
olivový olej
1 KL
cukor
mlieko
maslo

postup

1.
V miske si zmiešame múku so soľou, do stredu urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie a vyšľaháme spolu s vodou, cukrom a troškou mlieka. Vznikne nám kvások, ktorý prikryjeme a necháme ho kysnúť 20 minút pri izbovej teplote. Kvások potom zmiešame s olivovým olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť na misku. Zakryjeme cesto a dáme ho ešte na 30 minúť vykysnúť.
 
2.
cesto vyvaľkáme veľmi zľahka na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 2 cm. Z plátu nakrájame 10 cm dlhé pásiky. Z pásikov vyšúľame tyčinky s dĺžkou 20 - 25 cm.
3.
Tukom potrieme plech a rúru vyhrejeme na 220°C. Tyčinky rozložíme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť 10 minút a potrieme mliekom. Pečieme približne 15 minút dozlata na hornej priečke rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať