Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč so sunquickom

ingrediencie

280 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
80 g
práškový cukor
1 ks
vajce
140 g
maslo
300 g
jablko
1 balíček
vanilkový cukor
4 PL
kryštálový cukor
1/4 KL
mletá škorica
1/2 ks
citrón

Plnka

250 g
kokosová múčka
250 ml
mlieko
100 g
práškový cukor

Poleva

50 ml
sunquick
180 g
práškový cukor

postup

1.
Múku zmiešame so soľou, kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme vajíčko, na kocky nakrájané maslo alebo tuk a vymiesime hladké cesto. Na približne 30 minút ho uložíme vo mikroténovom vrecúšku do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na múkou poprášenej doske a na valčeku ho prenesieme na vymastený plech. Poprepichujeme ho vidličkou.
2.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a postrúhame na hrubšom strúhadle. Posypeme ich vanilkovým a kryštálovým cukrom a dusíme domäkka. Pridáme škoricu, citrónovú kôru a šťavu, premiešame a jablkovú zmes necháme vychladnúť. Natrieme ju na pripravené cesto a pečieme v rúre rozohriatej na 180°C.
3.
Do vriaceho mlieka nasypeme kokosovú múčku a cukor, poriadne premiešame a zmes necháme vychladnúť. Upečený koláč necháme vychladnúť a natrieme naň kokosovú plnku.
4.
Sunquck zmiešame s práškovým cukrom na hladkú polevu. Prelejem ňou kokosovú plnku a necháme poriadne stuhnúť. Podľa chuti ozdobíme ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?