FOTORECEPT: Zimný dressingový šalát CENCULIAK
2
porcie
46
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
kel
60
g
karfiol
75
g
kareláb
40
g
reďkovka čierna
1
ks
cibuľa stredne veľká
g
jabĺčko kyslejšie neošúpané
6
ČL
majonéza jogurtová
1
dl
vývar zo zeleniny
šťava z citróna
1/3
ČL
korenie biele mleté
2
ČL
cesnak medvedí sušený
hrubozrnná morská soľ
postup
2.
Čiernu reďkovku, cibuľu a kaleráb ošúpeme, spolu s kelom, karfiolom a jabĺčkom dobre umyjeme. Karfiol rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na menšie kúsky, kaleráb a reďkovku na pláty cca 0,5cm hrubé, tie na pásiky tej istej šírky a pásiky na kocky. Kelové listy aj so žilkovou časťou nakrájame na pásiky o šírke asi 1,0cm a z tých nakrájame štvorčeky. Cibuľu pokrájame nadrobno, jabĺčko aj so šupou na čo najmenšie kúsočky.
3.
Kel, karfiol a kaleráb dáme variť na 3 minúty. Scedíme, 1,0dl vývaru odložíme.
4.
Pridáme k nim reďkovku, cibuľu, jabĺčko.
5.
Zľahka, ale dobre premiešame, okoreníme bielym korením, opatrne osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Opäť jemne premiešame.
6.
K majonéze po častiach, na 3-4 krát, prilievame vývar, zakaždým poriadne rozmiešame. trošku osolíme a vmiešame medvedí cesnak.
8.
Opatrne, ale rovnomerne vmiešame do zeleniny, necháme odstáť mimo chladničky / u mňa to znamená pri 16°C/8-10 hodín/.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
zuna7
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.