Pridať recept

Baraní pilaf

ingrediencie

500 g
baranie mäso z krku alebo pliecka
1 ks
cibuľa
50 g
tuk
250 g
ryža
50 g
nastrúhaný syr
podľa chuti
soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,zázvor,rasca

postup

1.
Nadrobno posekanú cibuľu speníme na tuku,pridáme mäso pokrájané na kocky a opečieme.Potom osolíme,okoreníme,pridáme mletú papriku,rascu a zázvor,podlejeme a pomaly dusíme do mäkka.
 
2.
Pridáme sparenú ryžu,dosolíme,zalejeme vodou tak,aby bola asi 1 cm nad ryžou a prikryté dusíme.Podľa potreby dolejeme vodu.Naberačkou naberieme na tanier pilaf a každú porciu posypeme syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať