Pridať recept

Kokosová roláda

8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 PL
citrónová šťava
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 téglik
marhuľový džem
trochu
kokosová múčka
trochu
mleté orechy

Krém

200 ml
mlieko
2 PL
hladká múka
160 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
maslo
50 g
kokosová múčka

postup

1.
Žĺtky zmiešame v miske s práškovým cukrom na hustú penu. Po troche pridáme múku zmiešanú so soľou, vanilkovým cukrom a kôrou z citróna. Nakoniec do cesta zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 185°C približne 10 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme kokosový krém. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. V miske zmiešame na kocky nakrájané maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Do maslovej peny vmiešame vychladnutú kašu a kokosovú múčku.
3.
Upečený plát preložíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme takto vychladnúť. Potom ho rozvinieme, natrieme džemom (môžeme použiť aj iný podľa chuti), 3/4 krému a zvinieme. Zvyšným krémom ozdobíme vrch rolády a necháme ju stuhnúť v chladničke. Nakoniec ju ozdobíme kokosom zmiešaným s mletými orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať