Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Savojské fánky

ingrediencie

250 g
hladká múka
50 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
slnečnicový olej na vyprážanie

postup

2.
Na dosku preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, mäkké maslo, vajcia a vypracujeme cesto.
3.
Pár minút ho miesime, sformujeme do gule, dáme do misky, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme pri izbovej teplote 2 hodiny odležať.
5.
Ozdobným kolieskom vykrajujeme rôzne tvary - dlhé a tenké.
6.
Vyprážame vo väčšom množstve oleja z oboch strán do zlatista. Vyberieme ich dierovanou lyžicou na papierovú utierku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.