Pridať recept

Savojské fánky, FOTORECEPT

ingrediencie

250 g
hladká múka
50 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
slnečnicový olej na vyprážanie

postup

1.

Pripravíme si suroviny.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
 
2.

Na dosku preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, mäkké maslo, vajcia a vypracujeme cesto.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
3.

Pár minút ho miesime, sformujeme do gule, dáme do misky, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme pri izbovej teplote 2 hodiny odležať.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
4.

Potom vyvaľkáme na tenký plát.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
5.

Ozdobným kolieskom vykrajujeme rôzne tvary - dlhé a tenké.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
6.

Vyprážame vo väčšom množstve oleja z oboch strán do zlatista. Vyberieme ich dierovanou lyžicou na papierovú utierku.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
7.

Posypeme práškovým cukrom.

Fotorecept: Savojské fánky
Fotorecept: Savojské fánky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...