Pridať recept

Základný recept na prípravu kuskusu

ingrediencie

300 g
kuskus
400 ml
vriaca voda
štipiek
soľ
trochu
olivový olej

postup

1.
Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou. Tá by mala siahať približne 0,5 cm nad kuskus. zakryjeme potravinovou fóliou a necháme napučať. Za 5 minút by mal byť kuskus hotový, ešte ho dochutíme soľou a zjemníme troškou olivového oleja.
 
2.
TIP: Kuskus nemá žiadnu výraznú chuť, preto ho môžeme dochutiť podľa vlastnej chuti bylinkami alebo dokonca spraviť sladkú verziu so škoricou a hrozienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Kuskus
Kuskus šetrí váš čas i zdravie. Dajte mu šancu!
Mnohých možno prekvapí, že kuskus je jemnozrnná cestovina, ktorá svojim tvarom pripomína tarhoňu.
Poznáte kuskus? Viete ako ho ochutiť a pripraviť?
Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac,...
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...