Pridať recept

Špenátové rizoto

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ks
zelerová stonka
1 ks
pór
3 PL
maslo
250 g
špenát
2 hrnčeky
ryža
4 PL
parmezán
soľ
mleté biele korenie
1 štipka
muškátový orech

postup

Všetku zeleninu nakrájame nadrobno. Na 2 PL masla speníme cibuľu, zeler a pór, pridáme uvarený špenát a 2 minúty podusíme. Do zmesi pridáme ryžu a aspoň 2 minúty pri najvyššej teplote miešame. Varíme, kým ryža nie je mäkká a nevpije tekutinu. Trvá to asi 15 - 18 minút. Na záver ochutíme rizoto soľou, korením a muškátovým orieškom, pridáme maslo a vmiešame aj parmezán.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...