Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečené guľky z červenej repy

4
porcie
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

70 g
bezlepková múka
150 g
červená repa
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
karob
70 g
pasta tahini
2 KL
stévia

Na obaľovanie

drvené ľanové semienko
kokos
horká postrúhaná čokoláda
sezam

postup

1.
Do vyššej nádoby dáme surovú červenú repu, karob (alebo kakao), tahini pastu, stéviu, vanilkový extrakt a múku. Použila som bezlepkovú cícerovú múku, ale v podstate je jedno akú použijeme. Miesto múky môžeme pridať i najemno rozomleté ovsené vločky.
2.
Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú kašu. Ak sa nám zdá cesto málo sladké, bez výčitiek pridáme med alebo cukor.
3.
Z rozmixovaných surovín tvarujeme mokrými rukami guľky (z uvedených surovín nám vyjde cca 12 ks).
4.
Hotové guľky obaľujeme podľa chuti v kokose, čokoláde, sezame, orechoch a pod. Obalené guľky necháme aspoň 2 hod. v chlade.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...