Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kelové chipsy

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
kelový list
1 KL
olivový olej
1 KL
soľ himalájska

postup

1.
Na zeleninové kelové chipsy sú najlepšie vrchné tmavé listy kelu.
2.
Listy umyjeme a vyrežeme tvrdý stred. Potom každý list nakrájame na malé obdĺžniky alebo kocky. Doporučujem krájať radšej väčšie kusy, kel sa pri pečení zmenší.
3.
Kelové listy dáme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou. Všetko spolu premiešame a rovnomerne roztiahneme po celom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 18-20 min. V priebehu pečenia cca 2x chipsy premiešame. Pred podávaním môžeme dosoliť alebo okoreniť červenou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
david30
27.2.2014 11:11 | |
+17 -7
jeeej, zhorený kel 3:) nevueritelne čo uz ludia nevymyslia
zuna7
27.2.2014 00:18 | |
+10 -1
Krásne, výborné! Jedine vynechám olivák, nahradím iným. A určite by sa dalo skúsiť aj s inou listovou zeleninou. A spraviť si mix. Ukladám!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...