Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kelové chipsy

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
kelový list
1 KL
olivový olej
1 KL
soľ himalájska

postup

1.
Na zeleninové kelové chipsy sú najlepšie vrchné tmavé listy kelu.
2.
Listy umyjeme a vyrežeme tvrdý stred. Potom každý list nakrájame na malé obdĺžniky alebo kocky. Doporučujem krájať radšej väčšie kusy, kel sa pri pečení zmenší.
3.
Kelové listy dáme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou. Všetko spolu premiešame a rovnomerne roztiahneme po celom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 18-20 min. V priebehu pečenia cca 2x chipsy premiešame. Pred podávaním môžeme dosoliť alebo okoreniť červenou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
david30
27.2.2014 11:11 | |
+18 -7
jeeej, zhorený kel 3:) nevueritelne čo uz ludia nevymyslia
zuna7
27.2.2014 00:18 | |
+10 -1
Krásne, výborné! Jedine vynechám olivák, nahradím iným. A určite by sa dalo skúsiť aj s inou listovou zeleninou. A spraviť si mix. Ukladám!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...