Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Petržlenovo-kelová polievka

5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kel
100 g
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
200 ks
mrkva
200 g
zemiaky
1 PL
soľ
1 PL
cesnak sušený

postup

2.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Petržlenovú vňať umyjeme a okrem stoniek ju celú nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme smažiť na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme petržlenovú vňať a necháme dusiť 5 min.
4.
Osmaženú vňať s cibuľou dáme do vriacej vody, ktorú následne osolíme a okoreníme cesnakom.
5.
Tyčovým mixérom rozmixujeme vňať i s cibuľou. K rozmixovanej zelenine potom pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Varíme max 10 min. Po 10-tich minútach polievku vypneme a pridáme do nej kelové listy nakrájané na kocky. Prikryjeme a necháme postáť 5 min. Kelové listy sa nesmú variť, inak by neboli chrumkavé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...