Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Petržlenovo-kelová polievka

5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kel
100 g
petržlenová vňať
2 ks
cibuľa
200 ks
mrkva
200 g
zemiaky
1 PL
soľ
1 PL
cesnak sušený

postup

2.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Petržlenovú vňať umyjeme a okrem stoniek ju celú nakrájame nadrobno.
3.
Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme smažiť na 1 PL oleja. K osmaženej cibuli pridáme petržlenovú vňať a necháme dusiť 5 min.
4.
Osmaženú vňať s cibuľou dáme do vriacej vody, ktorú následne osolíme a okoreníme cesnakom.
5.
Tyčovým mixérom rozmixujeme vňať i s cibuľou. K rozmixovanej zelenine potom pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Varíme max 10 min. Po 10-tich minútach polievku vypneme a pridáme do nej kelové listy nakrájané na kocky. Prikryjeme a necháme postáť 5 min. Kelové listy sa nesmú variť, inak by neboli chrumkavé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...