Pridať recept

Bábovka s viacerými plnkami

8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
štipiek
soľ
30 g
droždie
100 g
cukor
220 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
100 ml
olej
1 balíček
vanilkový cukor

Maková plnka

3 PL
mlieko
100 g
mletý mak
1 PL
med
1 PL
cukor
štipiek
škorica

Orechová plnka

5 PL
mlieko
50 g
mleté orechy
2 PL
strúhanka
1 PL
cukor
štipiek
mletá škorica

Tvarohová plnka

1 ks
vajce
100 g
tvaroh
1 PL
cukor
20 g
hrozienka
trochu
citrónová kôra

postup

1.
Do polovice vlažného mlieka rozmrvíme droždie s trochou cukru a necháme kvások nakysnúť. Múku zmiešame so soľou, s vajíčkami, cukrom, so žĺtkami, s olejom a prilejeme vykysnutý kvások. Prilejeme zvyšné mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť na teplejšom mieste približne pol hodiny.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a urobíme z neho 24 dielikov. Každý z nich rozvaľkáme na placku. Plnky pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré sú uvedené a postupne budeme každú placku plniť inou plnkou. Uzavrieme ich aby sme dostali tvar buchiet.
3.
Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Poukladáme do nej pripravené buchtičky, najlepšie na striedačku, aby sme v každom kúsku mali všetky druhy plnky. Formu necháme ešte chvíľu odstáť a potom ju vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 20 minút zakryté alobalom. Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 25 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a zľahka ju vyklopíme z formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bábovka s hrozienkami a čokoládou
Len tak vykĺzne! Nadýchaná a vždy krásne jemná bábovka, RADY pani kuchárky, ako upiecť tú najlepšiu bábovku (+ recepty)
Najobľúbenejší múčnik v každej rodine. Ktorý to je? No predsa bábovka! Môže sa zdať, že ide o jednoduchý...
Dvojfarebná bábovka od babičky
Vždy perfektná bábovka: 15 overených receptov na poctivé a chutné bábovky
Tu, na jednom mieste nájdete osvedčené recepty na obľúbené bábovky od dvojfarebnej klasiky až po voňavú...
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Veľkonočná bábovka
Do veľkonočnej bábovky si pridajte niekoľko lyžičiek. Bude výnimočne nadýchaná a vláčna
Bábovka je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa objavujú na našich veľkonočných stoloch. Je...