Pridať recept

Pudingová bábovka

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
maslo
1 balíček
vanilkový puding
220 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
80 g
mleté orechy
1 PL
citrónová šťava
1 PL
rum

Čokoládová poleva

100 g
čokoláda na varenie
80 g
maslo
2 PL
smotana

postup

1.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka pridáme polovicu práškového cukru a premiešame. Žĺtky zmiešame so zvyšným práškovým a vanilkovým cukrom a na kocky nakrájaným maslom. Vanilkový puding zmiešame s múkou, kypriacim práškom, orechmi a postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, citrónovú šťavu a rum.
 
2.
Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 165°C približne 50 minút. Upečenú bábovku vyberieme, necháme vychladnúť a zľahka ju vyklopíme z formy.
3.
Vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nakrájanú čokoládu, pridáme na kocky nakrájané maslo a smotanu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu a polejeme ňou bábovku. Podľa vlastnej fantázie ju ozdobíme jedlými ozdobami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať