Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi, cibuľkou a horčicovým dresingom

2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
Nepravá hovädzia sviečková
300 g
ošúpaných zemiakov
1 PL
sekaný rozmarín
100 g
horúceho rozpusteného čerstvého masla
1 ks
biela cibuľa
2 PL
olej
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, rozkrojíme na 2 časti, následne doň poriadne vtrieme soľ a čierne korenie. Nič viac - ďalšie ingrediencie len brzdia prirodzenú chuť mäsa. Necháme stáť kým pripravíme zemiaky.
2.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a dáme na 5-10 minút povariť. Zapekaciu misu (alebo pekáč) vylejeme roztopeným maslom, vložíme zemiaky, osolíme, posypeme rozmarínom, zalejeme zvyškom masla a dáme zapiecť až kým nebudú zlatohnedé (keď začnú hnednúť, pomiešame ich). Malo by to trvať približne 30 minút.
3.
Nakrájame si cibuľku na plátky. V panvici zohrejeme olej a cibuľku opečieme a odložíme nabok.
4.
Na zohriatu panvicu vložíme mäso a začneme ho prudko opekať. Tento bod naozaj záleží na človeku - či má rád mäso šťavnaté, tuhšie, prepečené alebo takmer surové. Takže keď sa vám bude zdať, že je to ono, je to ono - hlavne to mäso nerestujte príliš dlho (môže veľmi vyschnúť).
5.
Keď máme mäso hotové, ešte ho NESERVÍRUJEME, ak len nechcete mať v tanieri potopu :) Dáme ho do hlbokého taniera. Na panvici nám zostal výpek z mäsa, tak si v ňom dopečieme cibuľku. Na tanier si naservírujeme zemiaky a cibuľku.
6.
V hlbokom tanieri, do ktorého sme odložili mäso sa nám pustila šťava. Tak ju využijeme k dresingu. Do hrnčeka si dáme 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 PL horčice, trochu korenia, soli a už spomínaný výpek. Dobre pomiešame a môžeme servírovať.
7.
Na tanier uložíme zemiaky, cibuľku, mäso. Zemiaky zľahka polejeme dresingom. Odporúčam zohnať si brusnicový lekvár a podávať ho spolu s týmto jedlom. Ako nápoj k jedlu odporúčam suché, červené víno. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...