Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mokka oválky

ingrediencie

370 g
hladká múka
200 g
margarín
110 g
práškový cukor
30 g
mletá káva
1 ks
vajce
1/2 balíček
vajce

Plnka

160 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
2 PL
čierna káva

Poleva

250 g
práškový cukor
2 PL
horúca čierna káva
1 KL
olej

postup

1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, pomletej kávy, vajca a vanilkového cukru zamiesime na doske cesto a necháme ho na chladnom mieste hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a oválnou formičkou povykrajujeme oválky ( alebo okrúhlou formičkou kolieska ) , poukladáme na plech a upečieme. Upečené a vychladnuté oválky spojíme kávovou plnkou, polejeme kávovou polevou a na vrch každého oválku môžeme pridať čokoládovú polevu.
2.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, primiešame žĺtok a po kvapkách pridáme tuhú čiernu kávu aj s usadeninou. Poleva: Cukor zalejeme horúcou čiernou kávou a olejom a vymiešame na hustú polevu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...