Pridať recept

Hubová krémová polievka

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mrazené huby
1 ks
biela cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
olej
2 ks
zemiaky
200 ml
vývar
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
nasekaná pažítka
4 ks
žemľa
trochu
strúhaný syr

postup

1.

Žemle zvrchu skrojíme, striedku vydlabeme, tak aby ostal asi 1 cm hrubý okraj. Striedku pokrájame a necháme oschnúť. 

 
2.

Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájané huby a krátko opražíme. Podlejeme vodou, pridáme očistené nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka.

3.

Uvarené suroviny rozmixujeme, pridáme očistený a prelisovaný cesnak, polovicu striedky a dolejeme vývarom. Za občasného miešania krátko povaríme. Polievku prelejeme do pripravených žemlí, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou.

4.

Dobrú chuť :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diabambulka
1.3.2014 12:55 | |
+5 -0
Ďakujeme:-)
dorisa
27.2.2014 19:50 | |
+3 -0
pekné srvírovanie :O
Anonymný nick
22.3.2014 06:56 | |
+2 -1
a nerotečie sa to cez to chleba??? *503* 8:|
Vendelincok
22.3.2014 19:24 | |
+3 -1
nie :) aj v restauraciach bezne podavaju polievku v bochniku