Pridať recept

Sacherove tortičky

ingrediencie

140 g
maslo
140 g
kryštálový cukor
1 balíček
vajce
citrónová kôra
6 ks
vajce
1 PL
kakao
130 g
mleté orechy

Plnka

100 g
omrvinky z upečeného platu
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
2 PL
um
100 g
práškový cukor
70 g
mleté orechy

Poleva

100 g
stužený tuk
100 g
práškový cukor
4 PL
kakao
4 PL
mlieko

postup

1.
Margarín vymiešame s cukrom a žĺtkami, postupne pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, kakao, orechy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný plech a upečieme.
 
2.
Z upečeného a takmer vychladnutého plátu vykrajujeme formičkou kolieska, ktoré po dve spájame pripravenou plnkou. Zvyškom plnky natrieme boky, obalíme ich v pomletých orechoch a vrch tortičiek potrieme kakaovou polevou. Hotové a stuhnuté tortičky ukladáme do papierových košíčkov.
3.
Plnka: Výkrojky, ktoré nám ostali po vykrojení koliesok, rozmrvíme, pokvapkáme rumom a necháme odstáť. Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkom a postupne pridáme orechy a omrvinky navlhčené rumom. Poleva: Všetky prísady na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli roztopíme a vymiešame nahladko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
5.12.2015 15:14 | |
+0 -0
1 balíček vajce? nie náhodou vanilka? v recepte na cesto....
celine7356
31.5.2013 14:03 | |
+0 -0
Ahojte do sacherovej torty nejdu orechy mozno vylepseny recept,ale co robi sacherovu tortu originalnou je ze sa dava do cestaroztopena varova cokolada a po upeceni sa masti zohriatym marhulovym dzemom a znova sa cela obleje cokoladou podava sa zo slahackou tak je to v Nemecku a v Rakusku