Sacherove tortičky
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
maslo
140
g
kryštálový cukor
1
balíček
vajce
citrónová kôra
6
ks
vajce
1
PL
kakao
130
g
mleté orechy
Plnka
100
g
omrvinky z upečeného platu
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
2
PL
um
100
g
práškový cukor
70
g
mleté orechy
Poleva
100
g
stužený tuk
100
g
práškový cukor
4
PL
kakao
4
PL
mlieko
postup
1.
Margarín vymiešame s cukrom a žĺtkami, postupne pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, kakao, orechy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou posypaný plech a upečieme.
2.
Z upečeného a takmer vychladnutého plátu vykrajujeme formičkou kolieska, ktoré po dve spájame pripravenou plnkou. Zvyškom plnky natrieme boky, obalíme ich v pomletých orechoch a vrch tortičiek potrieme kakaovou polevou. Hotové a stuhnuté tortičky ukladáme do papierových košíčkov.
3.
Plnka: Výkrojky, ktoré nám ostali po vykrojení koliesok, rozmrvíme, pokvapkáme rumom a necháme odstáť. Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkom a postupne pridáme orechy a omrvinky navlhčené rumom.
Poleva: Všetky prísady na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli roztopíme a vymiešame nahladko.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.