Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová polievka z reďkovky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
400 g
zemiaky
50 g
maslo
150 ml
biele víno
1,2 litre
zeleninový vývar
2 zväzky
reďkovka
1 strúčik
cesnak
100 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletý muškátový oriešok
150 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime maslo a dusíme v ňom cibuľu so zemiakmi. Prilejeme víno, horúci vývar a polievku prevedieme k varu. Na miernom ohni približne 30 minút varíme, potom ju rozmixujeme.
2.
Listy z dvoch viazaničiek a približne 4 reďkovky umyjeme, zmiešame s prelisovaným cesnakom a olivovým olejom. Zmes rozmixujeme na pastu a pridáme ju do polievky. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a vyšľahanou smotanou.
3.
Pred podávaním polievku ozdobíme zvyšnými nadrobno nakrájanými reďkovkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...