Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová polievka z reďkovky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
400 g
zemiaky
50 g
maslo
150 ml
biele víno
1,2 litre
zeleninový vývar
2 zväzky
reďkovka
1 strúčik
cesnak
100 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletý muškátový oriešok
150 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime maslo a dusíme v ňom cibuľu so zemiakmi. Prilejeme víno, horúci vývar a polievku prevedieme k varu. Na miernom ohni približne 30 minút varíme, potom ju rozmixujeme.
2.
Listy z dvoch viazaničiek a približne 4 reďkovky umyjeme, zmiešame s prelisovaným cesnakom a olivovým olejom. Zmes rozmixujeme na pastu a pridáme ju do polievky. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a vyšľahanou smotanou.
3.
Pred podávaním polievku ozdobíme zvyšnými nadrobno nakrájanými reďkovkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.