Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová polievka z reďkovky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
400 g
zemiaky
50 g
maslo
150 ml
biele víno
1,2 litre
zeleninový vývar
2 zväzky
reďkovka
1 strúčik
cesnak
100 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletý muškátový oriešok
150 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime maslo a dusíme v ňom cibuľu so zemiakmi. Prilejeme víno, horúci vývar a polievku prevedieme k varu. Na miernom ohni približne 30 minút varíme, potom ju rozmixujeme.
2.
Listy z dvoch viazaničiek a približne 4 reďkovky umyjeme, zmiešame s prelisovaným cesnakom a olivovým olejom. Zmes rozmixujeme na pastu a pridáme ju do polievky. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a vyšľahanou smotanou.
3.
Pred podávaním polievku ozdobíme zvyšnými nadrobno nakrájanými reďkovkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...