Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová polievka z reďkovky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
400 g
zemiaky
50 g
maslo
150 ml
biele víno
1,2 litre
zeleninový vývar
2 zväzky
reďkovka
1 strúčik
cesnak
100 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletý muškátový oriešok
150 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime maslo a dusíme v ňom cibuľu so zemiakmi. Prilejeme víno, horúci vývar a polievku prevedieme k varu. Na miernom ohni približne 30 minút varíme, potom ju rozmixujeme.
2.
Listy z dvoch viazaničiek a približne 4 reďkovky umyjeme, zmiešame s prelisovaným cesnakom a olivovým olejom. Zmes rozmixujeme na pastu a pridáme ju do polievky. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a vyšľahanou smotanou.
3.
Pred podávaním polievku ozdobíme zvyšnými nadrobno nakrájanými reďkovkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...