Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pomarančová roláda

ingrediencie

10 dkg
práškový cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
10 dkg
krupicová múka

Poleva

14 dkg
práškový cukor
1 PL
horúca voda
1 PL
šťava z pomaranča

postup

1.
Žĺtky s cukrom miešame ½ hod. Potom za stáleho miešania prikvapkávame z menšieho pomaranča šťavu a nastrúhame pomarančovú kôru. Z bielkov spravíme tuhý sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešaným žĺtkom. Cesto zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený plech a múkou vysypaný plech a do ružova upečieme.
2.
Upečené ešte horúce vyklopíme na tablu posypanú práškovým cukrom, natrieme marhuľovým lekvárom a ešte horúce zakrútime. Necháme vychladnúť a polejeme pomarančovou polevou. Poleva: Zmiešame spolu 14 dkg práškový cukor, horúcu vodu a pomarančovú šťavu ½ hod. Poleva musí byť biela, lesklá a hustá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...