Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pomarančová roláda

ingrediencie

10 dkg
práškový cukor
4 ks
vajce
1 ks
pomaranč
10 dkg
krupicová múka

Poleva

14 dkg
práškový cukor
1 PL
horúca voda
1 PL
šťava z pomaranča

postup

1.
Žĺtky s cukrom miešame ½ hod. Potom za stáleho miešania prikvapkávame z menšieho pomaranča šťavu a nastrúhame pomarančovú kôru. Z bielkov spravíme tuhý sneh a spolu s múkou pridáme k vymiešaným žĺtkom. Cesto zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený plech a múkou vysypaný plech a do ružova upečieme.
2.
Upečené ešte horúce vyklopíme na tablu posypanú práškovým cukrom, natrieme marhuľovým lekvárom a ešte horúce zakrútime. Necháme vychladnúť a polejeme pomarančovou polevou. Poleva: Zmiešame spolu 14 dkg práškový cukor, horúcu vodu a pomarančovú šťavu ½ hod. Poleva musí byť biela, lesklá a hustá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...