Pridať recept

Bravčové karé plnené slivkou

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové karé
100 g
sušené slivky
štipiek
mletá rasca
1 PL
masť
1 PL
dijonská horčica
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Bravčové karé umyjeme, osušíme papierovou utierkou a v strede nožíkom urobíme tvor na slivky. Sušené slivky natlačíme do otvoru, mäso ochutíme soľou, korením a potrieme mletou rascou.
 
2.
V panvici rozpálime masť a zo všetkých strán na nej pripravené mäso opečieme. Potrieme ho dijónskou horčicou, preložíme aj so šťavou do pekáča, podlejeme vodou a pečieme približne 45 minút. Potom mäso odkryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a pečieme ďalších 15 minút.
3.
Šťavu preložíme do panvice, pridáme zvyšné slivky a necháme ich trochu prejsť varom. Bravčové karé nakrájame a podávame so šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...