Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mozočkové knedlíčky s bielou omáčkou

ingrediencie

100 g
mozoček
30 g
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
20 g
tuk
30 g
hladká múka
2 dl
smotana
podľa chuti
soľ,citrónová šťava,petržlenová vňať
100 g
strúhanka
1 šálka
vývar

postup

1.
Mozoček dáme na 15 minút do teplej vody,potom zbavíme blán a žiliek.Na masle speníme cibuľu,pridáme pokrájanú cibuľu,pridáme pokrájaný mozoček a podusíme.Necháme vychladnúť,pridáme vajce,posekanú petržlenovú vňať,soľ a toľko strúhanky,aby vznikla hustejšia masa.
2.
Z masy sformujeme malé knedlíčky,ktoré uvaríme v osolenej vode.Z múky a tuku pripravíme zápražku,rozriedime ju vývarom z knedličiek a povaríme na hladkú omáčku,ktorú podľa potreby osolíme,ochutíme smotanou a citrónovou šťavou.Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fresh coconuts
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým vnútrom v našich...
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...