Pridať recept

Zapečené cukiny

ingrediencie

4 ks
cuketa
300 g
čedar
50 g
parmezán
1/2 KL
oregano
1/2 KL
bazalka
2 strúčiky
cesnaku
50 g
maslo
5 PL
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Ohňovzdornú zapekaciu misu vymastíme maslom a uložíme do nej umyté cukety, z ktorých sme odstránili horké konce.
 
2.
V miske zmiešame nastrúhaný čedar a parmezán. Dochutíme oreaganom, bazalkou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a premiešame.
3.
V panvici na masle opražíme nadrobno opraženú cibuľu. Prisypeme strúhanku, premiešame aby boly zmes sypká. Navrstvíme ju na cukety a prikryjeme ochuteným syrom.
4.
Zapekaciu misu zakryjeme alobalom apečieme približne 25 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 25 do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.