Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špaldové šišky s džemom

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka
1 kocka
droždie
250 ml
vlažné mlieko
2 ks
žĺtok
40 g
trstinový cukor
50 g
maslo
štipiek
soľ

Plnka

1 téglik
jahodový džem
3 PL
rum
50 g
maslo
trochu
práškový cukor

postup

1.
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. V miske zmiešame múku, vykysnutá kvások, žĺtky, trstinový a vanilkový cukor, maslo a štipku soli. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, rovaľkáme ich a povykrajujeme z nich kolieska. Na polovicu koliesok dáme jahodový džem a prikryjeme ho druhým kolieskom. Okraje pritlačíme, aby džem nevytiekol.
3.
Šišky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pri teplote 200°C pečieme približne 15 minút.
4.
V miske si zmiešame roztopené maslo a rum. Upečené šišky hneď potrieme ochuteným maslom a poprášime práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.