Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šošovicová polievka s údeninou

ingrediencie

150 g
šošovica
1 ks
cibuľa
40 g
masť
40 g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
soľ
200 g
údenina
trochu
majorán
2 dl
smotana na varenie
2 litre
vývar

postup

1.
Umytú šošovicu uvaríme v menšom množstve vody. Cibuľu pokrájanú opražíme na masti, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, dobre premiešame a varíme asi 20 minút.
2.
Potom pridáme uvarenú šošovicu, korenie a roztlačený cesnak. Všetko spolu varíme.
3.
Údeninu pokrájame na kocky a opražíme na masti. Potom, keď je polievka hotová ju rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a varíme ešte asi 10 minút.
4.
Po uvarení pridáme kocky údeniny a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...