Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šošovicová polievka s údeninou

ingrediencie

150 g
šošovica
1 ks
cibuľa
40 g
masť
40 g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
soľ
200 g
údenina
trochu
majorán
2 dl
smotana na varenie
2 litre
vývar

postup

1.
Umytú šošovicu uvaríme v menšom množstve vody. Cibuľu pokrájanú opražíme na masti, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom, dobre premiešame a varíme asi 20 minút.
2.
Potom pridáme uvarenú šošovicu, korenie a roztlačený cesnak. Všetko spolu varíme.
3.
Údeninu pokrájame na kocky a opražíme na masti. Potom, keď je polievka hotová ju rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a varíme ešte asi 10 minút.
4.
Po uvarení pridáme kocky údeniny a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.