Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkový kakaový koláč s kešu krémom

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
ryžová múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
karob kakao
1/2 KL
mletý kardamón
1/2 KL
škorica
1/2 KL
mleté nové korenie
1/2 KL
mleté klinčeky
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor
300 ml
ovsené mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
kokosový tuk

Krém

200 g
kešu oriešky
80 ml
voda
3 PL
med

postup

1.
Najskôr si namočíme kešu orechy do studenej vody a necháme v nej do doby, než dáme piecť cesto.
2.
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a korenie.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a roztopený kokosový tuk.
4.
Tekuté suroviny potom pomaly prilejeme k tuhým a zľahka premiešame.
5.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme kokosovým tukom a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 22 min.
6.
Zmäknuté kešu orechy zbavíme vody, preložíme do sekáčika, pridáme med a novú studenú vodu - 80 ml. Mixujeme dovtedy, až budeme mať hladkú krém. Podľa potreby pridávame vodu. Krém by mal byť radšej tuhší, aby z koláča nestekal. Ak to náhodou preženieme s vodou, môžeme krém zahustiť solamylom (jednoducho prisypeme cca 1 KL ku krému a poriadne vyšľaháme).
7.
Upečené korpus necháme poriadne vychladnúť a potom naň namažeme krém. Ozdobíme podľa chuti ovocím. U mňa zvíťazili obľúbené sušené moruše. Ozdobený koláč necháme hodinu stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...