Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkový kakaový koláč s kešu krémom

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
ryžová múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
karob kakao
1/2 KL
mletý kardamón
1/2 KL
škorica
1/2 KL
mleté nové korenie
1/2 KL
mleté klinčeky
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor
300 ml
ovsené mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
1 PL
kokosový tuk

Krém

200 g
kešu oriešky
80 ml
voda
3 PL
med

postup

1.
Najskôr si namočíme kešu orechy do studenej vody a necháme v nej do doby, než dáme piecť cesto.
2.
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a korenie.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a roztopený kokosový tuk.
4.
Tekuté suroviny potom pomaly prilejeme k tuhým a zľahka premiešame.
5.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme kokosovým tukom a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 22 min.
6.
Zmäknuté kešu orechy zbavíme vody, preložíme do sekáčika, pridáme med a novú studenú vodu - 80 ml. Mixujeme dovtedy, až budeme mať hladkú krém. Podľa potreby pridávame vodu. Krém by mal byť radšej tuhší, aby z koláča nestekal. Ak to náhodou preženieme s vodou, môžeme krém zahustiť solamylom (jednoducho prisypeme cca 1 KL ku krému a poriadne vyšľaháme).
7.
Upečené korpus necháme poriadne vychladnúť a potom naň namažeme krém. Ozdobíme podľa chuti ovocím. U mňa zvíťazili obľúbené sušené moruše. Ozdobený koláč necháme hodinu stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...