FOTORECEPT: Perníkový kakaový koláč s kešu krémom
6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
ryžová múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
karob kakao
1/2
KL
mletý kardamón
1/2
KL
škorica
1/2
KL
mleté nové korenie
1/2
KL
mleté klinčeky
2
ks
vajce
4
PL
trstinový cukor
300
ml
ovsené mlieko
1
KL
vanilkový extrakt
1
PL
kokosový tuk
Krém
200
g
kešu oriešky
80
ml
voda
3
PL
med
postup
1.
Najskôr si namočíme kešu orechy do studenej vody a necháme v nej do doby, než dáme piecť cesto.
2.
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a korenie.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a roztopený kokosový tuk.
4.
Tekuté suroviny potom pomaly prilejeme k tuhým a zľahka premiešame.
5.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme kokosovým tukom a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 22 min.
6.
Zmäknuté kešu orechy zbavíme vody, preložíme do sekáčika, pridáme med a novú studenú vodu - 80 ml. Mixujeme dovtedy, až budeme mať hladkú krém. Podľa potreby pridávame vodu. Krém by mal byť radšej tuhší, aby z koláča nestekal. Ak to náhodou preženieme s vodou, môžeme krém zahustiť solamylom (jednoducho prisypeme cca 1 KL ku krému a poriadne vyšľaháme).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.