FOTORECEPT: Kurací guláš s cícerom
ingrediencie
Marináda
postup
Aromatický a sýty guláš z kuracích pŕs...
Cícer použijeme buď sterilizovaný alebo uvarený. V prípade druhej varianty je potreba uvarený cícer zbaviť šupiek (je to trochu pracná robota, ale v porovnaní s kupovaným sterilizovaným cícerom je to lacnejšia varianta).
Na suchej pavnici osmažíme korenie na marinádu.
Pridáme strúčiky cesnaku a necháme 3 min. smažiť.
Potom prilejeme červené víno, povaríme 3 min. a odstavíme z ohňa. Suroviny na marinádu rozmixujeme na hladkú kašu a potrieme ňou mäso.
Obalené mäso v marináde dáme na cca 15 min. do chladničky.
K osmaženej cibuli pridáme mäso a po 5-tich minútach i lečo. Povaríme 5 min. - dochutíme sladkou mletou paprikou a soľou.
Do zapekacej misy vložíme uvarený cícer, zalejeme mäsovou zmesou a vývarom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.