Pridať recept

Moriak s mandľovou plnkou

ingrediencie

3 ks
žemľa
1/2 dl
biele víno
1 dl
kyslá smotana
50 g
maslo
3 ks
vajce
soľ
citrónová kôra
moriak
50 g
šúpané mandle

postup

1.
Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, osolíme a odložíme na niekoľko hodín na chladné miesto. Potom brušnú naplníme plnkou, otvor zašijeme a celého moriaka potrieme maslom. Navrch polievame vlastnou šťavou, prípadne podlejeme horúcou vodou.
 
2.
Mandľová plnka: Žemle pokrájame, pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru a postrúhaný muškatový oriešok vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do plnky, ktorou naplníme pripraveného moriaka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jednoduchý trik, ktorým vylepšíte chuť vína
Dekantujte práve otvorené vínko, aby naplno rozvinulo svoju chuť.
Varené víno
Tento 100-ročný recept sa robí v každej domácnosti, ale o tomto ste ešte nikdy nepočuli, je to legenda
Čo by to bolo za vianočné obdobie bez nádhernej korenistej vône horúceho vareného vína! Povieme vám, akých...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré...
Cheers in confinement times
Tento drink mi namiešala kamarátka na oslave, musím sa oň podeliť! Ľahká a svieža chuť, ideálny na horúce dni
Vynikajúci osviežujúci nápoj, ktorý musíte vyskúšať, určite očarí aj vás!
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Prosecco koktaily sú klasikou na uvoľnené letné aperitívy počas teplých dní. Vybrali sme pre vás päť...