Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážané karfiolové krokety

ingrediencie

2 ks
karfiol
100 g
krupica
3 ks
vajce
100 g
strúhanka
150 g
olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ,trocha mlieka

postup

1.
Karfiol rozdelíme na ružičky,uvaríme vo vode do polomäkka,necháme odkvapkať a vložíme do teplého kastróla.Posypeme krupicou,roztlačíme vidličkou a necháme zakryté,aby krupica napuchla.Pridáme žĺtky,soľ a vymiešame.
2.
Z masy rukou sformujeme krokety,ktoré ponamáčame v bielkoch rozšľahaných s 2-3 lyžicami mlieka,obalíme strúhankou a v horúcom oleji vypražíme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.