Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážané karfiolové krokety

ingrediencie

2 ks
karfiol
100 g
krupica
3 ks
vajce
100 g
strúhanka
150 g
olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ,trocha mlieka

postup

1.
Karfiol rozdelíme na ružičky,uvaríme vo vode do polomäkka,necháme odkvapkať a vložíme do teplého kastróla.Posypeme krupicou,roztlačíme vidličkou a necháme zakryté,aby krupica napuchla.Pridáme žĺtky,soľ a vymiešame.
2.
Z masy rukou sformujeme krokety,ktoré ponamáčame v bielkoch rozšľahaných s 2-3 lyžicami mlieka,obalíme strúhankou a v horúcom oleji vypražíme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať