Pridať recept

FOTORECEPT: Domáca štrúdla s dvomi plnkami

Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova

ingrediencie

125 g
hladká múka
125 g
polohrubá múka
125 g
vlažná voda
3 PL
olej
1/2 ČL
soľ
200 g
mletý mak
1000 g
strúhané jablká
300 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
50 g
kokosová múčka
300 g
vykôstkovaných višní mrazené, čerstné, kompot
olej na potrenie

postup

1.
Múku, vodu, sol, olej zamiešame hladké cesto, necháme naolejované aspoň 2 hodiny stáť. Najlepšie je si ho spraviť deň vopred a nechať zabalené v chladničke.
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova
 
2.
Cesto rozdelíne na polovicu, na utierku alebo obrus cesto vyvalkáme a potom s naolejovanými rukami čo najviac ťaháme do tenka.
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova
3.
Takto urobíme aj s druhým kusom. Pokvapkáme olejom, na jeden dáme mak, cukor, 1/2 jablk, kokos a višne. Na druhý orechy,cukor a druhú 1/2 jablk.
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova
4.
Zrolujeme, preložíme na pekáč vystlaný s papierom na pečenie.
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova
5.
Potriem olejom a upečiem na 200 C tak asi 25 minút. Pokrájame a posypeme pr.cukrom.
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Fotorecept: Domáca štrúdla s dvomi plnkami
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať