FOTORECEPT: Orechová a jablková štrúdľa pre lenivé gazdinky
10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Orechová štrúdľa
2
ks
štrúdľové cesto
200
g
mleté vlašské orechy
1
pohár
marhuľový džem- veľký
podla potreby tuk na vymazanie a cukor na posypanie
Jablková štrúdľa
2
ks
štrúdľové cesto
1
pohár
strúhané jablká
2
balíčky
škoricový cukor
1
hrnček
strúhanka
50
g
maslo
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Pripravila som si suroviny.
2.
Najprv som si zomlela vlašské orechy, tie budem potrebovať na 1.štrúdľu.
3.
1. Orechová štrudľa s džemom: najprv si na mokrú utierku rozložím dva pláty polotovaru- štrúdľového cesta. Cestá prekryjem.
4.
Potom na tieto pláty vylejem broskyňový džem, ja som mala svoj domáci.
5.
Potom na džem som navrstvila pomleté vlašské orechy.
6.
Pomocou utierky cesto s náplňou zrolujem.
7.
2. jablková štrudľa: Na vlhkú utierku položím dva pláty štrúdľového cesta, pokropím rozpusteným maslom, vysypem naň strúhanku...
8.
.. rozložím strúhané jablká, posypem škoricovým cukrom.
9.
Pomocou utierky štrúdľu zviniem.
10.
Obe štrudle som potrela maslom a dala piecť do rúry na 180 stupňov na cca 30minút.
11.
Po upečení vyzerajú štrúdle takto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.