Pridať recept

FOTORECEPT: Vysmážané šišky

ingrediencie

100 g
maslo
3 ks
źĺtok
100 g
práškový cukor
1 KL
um
800 g
hladká múka
500 ml
mlieko
1 kocka
droždie
1 PL
kryštálový cukor
džem
práškový cukor na posypanie
tuk na vyprážanie

postup

1.

Maslo, žĺtky, rum a práškový cukor vymiešame do penista, z droždia, trochy teplého mlieka a kryštálového cukru pripravíme kvások. Kvások a vymiešané žĺtka pridáme do preosiatej múky, prilejeme zvyšné mlieko, postupne prilievame až kým nevypracujeme vláčne cesto, necháme nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 0,5cm a pohárom vykrojíme kolieska.

Fotorecept: Vysmážané šišky
Fotorecept: Vysmážané šišky
Zdroj: rennatte
 
2.

Kolieska preložíme na utierku, prikryjeme a necháme nakysnúť 10-15 minút. Do širokého hrnca alebo panvice nalejeme olej/masť do výšky minimálne 2cm a necháme rozohriať. Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku a dáme pražiť.

Fotorecept: Vysmážané šišky
Fotorecept: Vysmážané šišky
Zdroj: rennatte
3.

najprv stranou kde je dierka a potom otočíme. Šišky sa pražia rýchlo, olej musí byť dobre rozohriaty a šišky musia v oleji tancovať, hýbať sa, inak zbytočne nasiaknu olejom a budú tuhé. Upražené ukladáme tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk so šišiek. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou lekvár. Ja som mala ostatý pudingový krém z PUDINGOVÝCH MESIAČIKOV, tak som ho použila do šišiek. Hotové šišky pocukrujeme.

Fotorecept: Vysmážané šišky
Fotorecept: Vysmážané šišky
Zdroj: rennatte
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...