Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotrorecept: Fašiangové fánky

ingrediencie

múka hladká
trochu
soľ
2 PL
rum
7 PL
smotana na šľahanie
5 ks
žĺtok
práškový a vanilkový cukor na posypanie

postup

1.
V hrnčeku rozmieša sa habarkou 7 lyžíc smotany s 5 žĺtkami, 2 lyžicami rumu a troškou soli.
2.
Na dosku si dáme zatiaľ len trochu múky, a potom postupne pridávame podľa potreby,aby sme zo žĺtkami a smotanou vypracovali hladké cesto a dalo sa vyvaľkať.
3.
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm.Cesto si narežeme s radielkom na obďlžniky 10x4.
4.
V strede narežeme radielkom otvor. Vrchný koniec obdlžnika preložíme a pretiahneme cez stredný otvor von.Tak nám vznikne taká polmašlička.Ak chcete celú tak spodný koniec preložíme zospodu a pretiahneme von čiže opačne ako vrchný.To isté sa dá robiť aj s kosoštvorcov.
5.
V dobre rozpálenom tuku vypražíme,oleja má byť toľko, aby v ňom fánky plávali.po vypražení necháme odsať prebytočný tuk na kuchynských utierkach a nakoniec posypeme práškovým cukrom zmiešaním s vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.