Pridať recept

Jablková štrúdľa z oškvarkového cesta

Jablková štrúdľa z oškvarkového cesta
Zdroj: anka813
15
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
hladká múka
125 g
polohrubá múka
100 g
bravčové oškvarky
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kyslá smotana
1 ks
vajce na potretie
plnka
2 ks
jablko
hrstí
hrozienka
2 PL
cukor
1/2 ks
škoricový cukor
podľa chuti
orechy

postup

1.
Do misky si dám potrebné suroviny na cesto a zhnetiem ich. Cesto položím na pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto.
 
2.
Potom si cesto vyvaľkám, približne vo veľkosti plechu, na stred cesta nastrúham na uhorkovom strúhadle jablká, podľa kyslosti ich pocukrujem, posypem škoricovým cukrom, rozložím na ne hrozienka a orechy. Cesto z jednej aj druhej strany preložím.
3.
Preložím na pomastený plech, potriem vajcom a dám upiecť. Upečené pocukrujem pr.cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať