Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená kari šošovica s ryžovými cestovinami

5
porcií
17
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
šošovica červená
200 g
ryžové cestoviny
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
150 g
pór
1 KL
soľ
1 PL
kari
1/2 PL
nasekaný čerstvý tymian
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu a pór nakrájame na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja dohneda.
2.
Potom pridáme červenú šošovicu a zalejeme ju 3-násobným množstvom vody. Okoreníme a necháme cca 10-15 min. variť na miernom plameni.
4.
Šošovicu priebežne miešame, aby sa nepripálila. Varíme, pokým nebude šošovica mäkká. Podľa potreby dolievame vodu.
5.
K uvarenej šošovici pridáme cestoviny a povaríme spolu 2 min.
6.
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a preložíme do nej šošovicu s cestovinou. Vajcia rozmixujeme a zalejeme nimi zmes. Aby sa nám zmes dobre zapiekla, vareškou ju jemne premiešavame, aby sa vajíčka dostali medzi všetky suroviny a neostali iba navrchu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Last.Man.Standing
19.8.2014 17:25 | |
+5 -1
Tie vajcia tam ísť musia? A ten pór tiež?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...