Bešamelové palacinky
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo
500
ml
mlieko
250
ml
minerálna voda
2
KL
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
80
g
hladká múka
50
g
hrubá múka
1
téglik
džem
postup
1.
V kastróli rozpustíme maslom, pridáme hladkú múku, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustejšiu kašu. Odstavíme ju z ohňa a necháme vychladnúť. Potom vmiešame rozšľahané vajíčka, cukor, hrubú múku, vanilkový cukor a minerálku tak, aby sme mali cesto nie úplne tekuté.
2.
Z pripraveného cesta upečieme na panvici hrubšie palacinky. Zvinieme ich, potrieme džemom a podávame.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.