Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky s mletým mäsom

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
500 ml
mlieko
220 g
hladká múka
štipiek
mleté čierne korenie soľ
trochu
olej

Plnka

100 g
slanina
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
300 g
mleté bravčové mäso
2 ks
mrkva
1 PL
sójová omáčka
1 KL
vegeta
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 zväzok
pažitka

postup

1.
V miske zmiešame vajíčka, mlieko a soľ. Postupne primiešame múku a vymiešame hladké cesto. Necháme ho odstáť približne 15 minút a potom z neho na rozpálenej panvici s troškou oleja upečieme zlatisté palacinky.
2.
Na panvici rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Na miernom ohni opražíme. Potom pridáme mleté mäso, nastrúhanú mrkvu, soľ a korenie. Dusíme do mäkka na miernom ohni, aby sa vyparila všetká tekutina. Nakoniec zmes dochutíme sójovou omáčkou a vegetou.
3.
Do stredu každej palacinky naložíme kopček mäsovej zmesi, urobíme z nej kapsičku a zviažeme ju pažítkou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.