Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky s mletým mäsom

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
500 ml
mlieko
220 g
hladká múka
štipiek
mleté čierne korenie soľ
trochu
olej

Plnka

100 g
slanina
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
300 g
mleté bravčové mäso
2 ks
mrkva
1 PL
sójová omáčka
1 KL
vegeta
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 zväzok
pažitka

postup

1.
V miske zmiešame vajíčka, mlieko a soľ. Postupne primiešame múku a vymiešame hladké cesto. Necháme ho odstáť približne 15 minút a potom z neho na rozpálenej panvici s troškou oleja upečieme zlatisté palacinky.
2.
Na panvici rozpálime olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Na miernom ohni opražíme. Potom pridáme mleté mäso, nastrúhanú mrkvu, soľ a korenie. Dusíme do mäkka na miernom ohni, aby sa vyparila všetká tekutina. Nakoniec zmes dochutíme sójovou omáčkou a vegetou.
3.
Do stredu každej palacinky naložíme kopček mäsovej zmesi, urobíme z nej kapsičku a zviažeme ju pažítkou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...