Pridať recept

Kuracie mäso s citrónom

ingrediencie

600 g
celé kuracie stehná
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
čerstvý tymián
trochu
cesnakový olej
1 strúčik
cesnaku
2 ks
citrón

postup

1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. Prelisovaný cesnak zmiešame s cesnakovým olejom a dvoma lyžicami citrónovej šťavy.
 
2.
Citrónovou marinádou natrieme pripravené stehná, posypeme ich korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
3.
Približne v polovici pečenia pridáme k mäsu lístky tymiánu, kolieska citróna a mäso pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať