Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie mäso s citrónom

4
porcie
46
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
celé kuracie stehná
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
čerstvý tymián
trochu
cesnakový olej
1 strúčik
cesnak
2 ks
citrón

postup

1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. Prelisovaný cesnak zmiešame s cesnakovým olejom a dvoma lyžicami citrónovej šťavy.
2.
Citrónovou marinádou natrieme pripravené stehná, posypeme ich korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
3.
Približne v polovici pečenia pridáme k mäsu lístky tymiánu, kolieska citróna a mäso pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...