Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnuté halušky

ingrediencie

500 g
hrubá múka
20 g
droždie
20 g
práškový cukor
30 g
maslo na poliatie
podľa chuti
soľ,orechy,mak alebo tvaroh
podľa chuti
cukor na posypanie
1 ks
vajce
1 dl
mlieko

postup

1.
Do múky dáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku.Keď podkysne pridáme cukor,vajce,soľ a vypracujeme cesto,ktoré necháme nakysnúť.Z vykysnutého hádžeme lyžičkou do vriacej vody halušky,pričom lyžičku vždy namočíme do vody,aby sa cesto na ňu nelepilo.
2.
Halušky povaríme,vyberieme s dierkovanou naberačkou rovno na tanier.Podávame posypané orechmi,makom alebo tvarohom a poliate roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?