Pridať recept

Kurča s voňavými bylinkami

French Food: Chicken with 40 cloves of garlic
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

1 ks
kurča
trochu
cesnaková soľ
1 stonka
rozmarín
1 stonka
šalvia
1 PL
sušené bylinky
2 KL
cesnaková pasta
2 KL
cibuľová pasta
trochu
olej
trochu
maslo

postup

1.

Kurča umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V oleji zmiešame cesnakovú soľ, sušené bylinky a obe pasty. Touto marinádou potrieme pripravené kurča, preložíme ho do zapekacej misy a odložíme najlepšie na noc do chladničky marínovať.

 
2.

Prilejeme trochu vody, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Približne v polovici pečenia pridáme do misy čerstvé bylinky a podľa potreby dolejeme vodu. Pečieme do chrumkava a podávame s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať