Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tvarohové dolky s marhuľovou penou

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

20 g
droždie
100 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
1 PL
cukor
250 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
250 g
tvaroh
100 g
cukor
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
2 ks
vaječný bielok
marhuľový pretlak alebo džem

postup

1.
droždie, lyžicu cukru a múky zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások
2.
mlieko, žĺtok, cukor a tvaroh vymiešame... múku preosejeme, pridáme štipku soli, pridáme kvások a tvarohové mlieko a varechou vypracujeme cesto
3.
cesto by nemalo byť moc tuhé ale ani riedke, malo by byť o niečo hustejšie ako na halušky... cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Cesto kysne trošku dlhšie ako obyčajné kysnuté cesto.
4.
Keď cesto vykysne, lyžicou kladiem kôpky do rozpálenej dolkárne a upečieme z oboch strán.
5.
dva bielky ktoré nám ostali vyšľaháme so štipkou soli a pridaním marhuľového pretlaku, alebo džemu, alebo hocijakého iného čerstvého alebo mrazeného ovocia
6.
tvarohové dolky podávame s ovocnou penou a čerstvým ovocím...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...