Jarná zeleninová polievka
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
maslo
3
PL
pór
1
PL
cesnaku
3
ks
zemiaky
1
liter
zelennový vývar
250
g
špargľa
2
hrste
žerucha
20
g
Niva
200
ml
smotana na varenie
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté biele korenie
postup
1.
Na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájaný pór a prelisovaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a restujeme ich približne 5 minút. Do hrnca prilejeme horúci vývar, vložíme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú špargľu.
2.
Neskôr pridáme nasekanú žeruchu a rozmrvený syr Niva. Polievku necháme prejsť varom, rozmixujeme a prilejeme smotanu. Necháme ju už len prejsť varom, dochutíme soľou a korením.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.