Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová polievka so smotanou

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
1 ks
cuketa
2 strúčiky
cesnak
30 g
maslo
2 ks
zemiaky
1 kocka
zeleninový bujón
150 ml
smotana na varenie
1 PL
hladká múka
1 KL
sušená petržlenová vňať
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté biele korenie
2 hrste
chlebové krutóny

postup

1.

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme napoly, zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kusy a postrúhame. Podobne upravíme aj cuketu. V hrnci roztopíme maslo, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tekvicu, cuketu a dusíme.

2.

Po 10 minútach dusenia prilejeme 1,5 litra horúcej vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kocku zeleninového bujónu. Varíme približne 10 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké.

3.

V hrnčeku rozmiešame smotanu s hladkou múkou a vlejeme ju do polievky. Na chvíľu polievku odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na mierny ohneň. Dochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou. Polievku podávame s chlebovými krutónmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.