Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tekvicová polievka so smotanou

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
1 ks
cuketa
2 strúčiky
cesnak
30 g
maslo
2 ks
zemiaky
1 kocka
zeleninový bujón
150 ml
smotana na varenie
1 PL
hladká múka
1 KL
sušená petržlenová vňať
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté biele korenie
2 hrste
chlebové krutóny

postup

1.

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme napoly, zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kusy a postrúhame. Podobne upravíme aj cuketu. V hrnci roztopíme maslo, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tekvicu, cuketu a dusíme.

2.

Po 10 minútach dusenia prilejeme 1,5 litra horúcej vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kocku zeleninového bujónu. Varíme približne 10 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké.

3.

V hrnčeku rozmiešame smotanu s hladkou múkou a vlejeme ju do polievky. Na chvíľu polievku odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na mierny ohneň. Dochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou. Polievku podávame s chlebovými krutónmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...