Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový tofu koláč so sušenými datľami

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
30 g
mak
120 g
datle sušené
10 PL
ľanové semienka
1 ks
jablko
1 KL
vanilkový extrakt

postup

1.
Najskôr namočíme sušené ďatle do vody cca na 10 min.
2.
Po 10-tich minútach vodu z ďatlí vylejeme, preložíme ich do sekáčika, pridáme ľanové semienka a mak. Všetko spolu rozmixujeme.
3.
Potom pridáme tofu a očistené jablko. Dochutíme vanilkovým extraktom a podľa chuti medom alebo cukrom. Sušené ďatle sú dosť sladké, preto som okrem nich nepridávala už iné sladidlo.
4.
Zmes dáme do zapekacích misiek alebo muffinkových formičiek.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 min., až budu okraje hnedé.
6.
Po upečení necháme koláčiky poriadne vychladnúť. Pred podávaním vložíme na 1 hod. do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...