Pridať recept

Biela kulajda

ingrediencie

1 liter
voda
500 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
2 šálky
čerstvé huby
2 PL
maslo
3 PL
hladká múka
1/2 liter
kyslá smotana
podľa chuti
ocot
trochu
rasca
1 kocka
masox
podľa chuti
soľ
3 ks
vajce
trochu
kôpor

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci na kúsku masla opražíme, až zosklovitie. Zalejeme ju vodou, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu, pokrájané huby, ochutím masoxom a uvaríme domäkka.
 
2.
Z masla a múky pripravíme zápražku, vmiešame ju do polievky a povaríme. Pridáme vlažnú kyslú smotanu, premiešame, dochutíme octom a soľou a zoberieme z ohňa.
3.
Jedno vajce uvaríme na mäkko. Dve vajcia rozšľaháme a vlejeme do horúcej polievky. Dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky.
4.
Nakoniec pridáme trochu kôpru a na polky rozkrojené vajce uvarené na mäkko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať