Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladká šošovicová polievka

ingrediencie

200 g
šošovica
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
2 KL
soľ
2 PL
masť
2 PL
hladká múka
2 KL
mletá červená paprika
2 strúčiky
cesnak
2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Prebratú a umytú šošovicu na noc namočíme do studenej vody a na druhý deň dáme variť spolu s nakrájanou mrkvou, petržlenom a cibuľou. Dochutíme bobkovým listom, a keď je šošovica polomäkká, posolíme.
2.
Na panvičke rozohrejeme masť, pridáme múku a mletú červenú papriku, popražíme, zalejeme vodu a pripravíme zásmažku.
3.
Keď je zelenina uvarená, pridáme zásmažku, polievku ešte chvíľu povaríme a dochutíme pretlačeným cesnakom, korením a môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Do hotovej polievky môžme podľa chuti pridať aj opečené pokrájané párky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...