Pridať recept

Domáca tlačenka

ingrediencie

2 ks
bravčové koleno
1 kg
bravčové pliecko
2 litre
voda
1 PL
soľ
10 strúčikov
cesnaku
10 ks
celé čierne korenie
1 PL
majorán
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Umyté, očistené kolená s plieckom dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodu, pridáme soľ, 5 strúčikov cesnaku a celé čierne korenie. Varíme na miernom ohni asi dve a pol hodiny.
 
2.
Uvarené mäso vyberieme a vykostíme. Chudé mäso pokrájame na malé kúsky, ostatné pomelieme. Pridáme roztlačený zvyšný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Do zmesi nalejeme asi 3/4 l vývaru a dobre premiešame.
3.
Vrecko na tlačenku naplníme, dobre uzavrieme a uložíme do hlbšej nádoby. Tlačenku zaťažíme a odložíme do chladu na 24 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.