Pridať recept

Výborná oškvarková nátierka

ingrediencie

2 kg
oškvarky
1 kg
bravčový bôčik
12 ks
vajce
500 g
plnotučná horčica
3 poháre
sterilizované lečo
3 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
1 ks
nesladené kondenzované mlieko
1 KL
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
1 KL
mletá pálivá paprika

postup

1.
Oškvarky, surové mäso, zeleninové lečo, cibuľu a cesnak zomelieme v mlynčeku na mäso. Časť oškvariek môžeme len nakrájať na menšie kúsky, v nátierke budú potom tvoriť peknú mozaiku.
 
2.
Všetko premiešame, pridáme vajcia, horčicu, nesladené kondenzované mlieko a korenie. Opäť dôkladne premiešame, aby vznikla hladká zmes. Osolíme podľa chuti (asi 2 lyžice soli) a opäť premiešame.
3.
Toto množstvo nátierky nám vystačí na naplnenie asi 14 trojdecových zaváracích pohárov. Poháriky dáme do hrnca na zaváranie a sterilizujeme 2 hodiny pri miernom vare. Potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a uložíme na studenom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...