Pridať recept

Marhuľový kompót so zázvorom a medovkou

Marhuľový kompót so zázvorom a medovkou
Zdroj: kuchtik1

ingrediencie

1,5 litre
voda
500 g
kryštálový cukor
1 ks
citrón
3 kg
marhuľa
trochu
zázvor
3 vetvičky
medovka

postup

1.
Na nálev dáme do hrnca vodu, cukor a za stáleho miešania varíme, kým sa cukor nerozpustí. Potom odstavíme. Do teplého cukrového roztoku vmiešame citrónovú šťavu z jedného citróna.
 
2.
Marhule rozpolíme a vyberieme kôstky. Zázvor očistíme a nakrájame na plátky. Listy medovky opláchneme studenou vodou a osušíme.
3.
Marhule ukladáme do suchých a čistých zaváracích pohárov. Každú vrstvu prekladáme plátkami zázvoru a lístkami medovky.
4.
Nakoniec zalejeme nálevom a poháre uzavrieme. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 85 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.