Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový kompót so zázvorom a medovkou

ingrediencie

1,5 litre
voda
500 g
kryštálový cukor
1 ks
citrón
3 kg
marhuľa
trochu
zázvor
3 vetvičky
medovka

postup

1.
Na nálev dáme do hrnca vodu, cukor a za stáleho miešania varíme, kým sa cukor nerozpustí. Potom odstavíme. Do teplého cukrového roztoku vmiešame citrónovú šťavu z jedného citróna.
2.
Marhule rozpolíme a vyberieme kôstky. Zázvor očistíme a nakrájame na plátky. Listy medovky opláchneme studenou vodou a osušíme.
3.
Marhule ukladáme do suchých a čistých zaváracích pohárov. Každú vrstvu prekladáme plátkami zázvoru a lístkami medovky.
4.
Nakoniec zalejeme nálevom a poháre uzavrieme. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 85 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...